[ Upplevelser ]




 Träningspaket januari-december 2010 

Välkomna att förlägga er klubbs träningsläger i Karlshamn. Vi har de förutsättningar som krävs för ett lyckat träningsläger. Uppdaterade kartor i intressanta terrängtyper där orienteringsförmågan sätts på prov samt trivsamt och billigt boende.

Fler upplevelser



 



Under hela 2010 erbjuder vi ett flertal träningspaket på våra kartor längs den detaljrika kusten och i Ryssbergets majestätiska bokskogar. Våra kartor är framtagna under de senaste åren och terrängen är skiftande och krävande, både orienteringstekniskt och fysiskt.

Vi rekommenderar att ni använder vår klubbstuga Villa Solvik för er logi. Stugan ligger precis vidhavet, granne med sim- och sportanläggningar och nära till centrala Karlshamn. Villa Solvik ligger i anslutning till ett flertal av våra kartor.

Karlshamn passar för alla årstider. Under vintern är snörisken liten i Blekinge, framför allt vid kusten där det stora flertalet utav våra kartor finns. Kommer ni lite senare njuter ni utav vårens ankomst. Ett läger under sommaren öppnar upp för möjligheter att utforska hela skärgården, där vi har tagit fram en unik Skärgårdskarta som blev utsedd till 'Årets karta 2007'. Kombinera orienteringsträning med bad, kajakpaddling, båttur i skärgården...

Kontaktperson för träningspaketen är Åke Larsson
0454-147 48 (kvällstid), 0454-55087 (dagtid)
e-post ake@stigmannen.se

 

 

.: Beställning och pris :.

Träningspaketen innehåller banförslag, kontrolldefinitioner samt plastficka.
Mallkarta: 50 kr/st, blanka kartor: 40 kr/st

Avgiften faktureras till svenska klubbar. Utländska klubbar betalar kontant.
Vi vill ha er beställning ca 1 vecka innan ni önskar hämta kartorna.
Ange vilka träningar ni önskar och antal av varje, eventuell logi i vår klubbstuga, fakturaadress och kontaktuppgifter. Överlämning av kartor sker enligt överenskommelse.
Kontakta Åke Larsson (se uppgifter ovan) för beställning

 

 

.: Boende :.

Stigmännens klubbstuga Villa Solvik
Stigmännens populära klubbstuga Villa Solvik ligger naturskönt precis vid havet och granne med kommunenens simhall. Från stugan har du nära till träningarna. I Solvik finns det madrasser till 25 personer. Dusch och kök finns. Det är ca 1 km till stortorget i Karlshamn. Önskas fler övernattningsplatser på hårt underlag kan grannklubbens stuga användas.
Pris 70 kr per person och natt (minst 900 kr/dygn).
Kontakta Åke Larsson (se uppgifter ovan) för bokning.
-Läs mer om Villa Solvik
-Bokningslista (se om Stugan är ledig)

 

 

STF:s Vandrarhem i Karlshamn
Vandrarhemmet ligger ett par hundra meter ifrån stortorget i Karlshamn. Vandrarhemmet är nyrenoverat med bra standard. 48 platser finns i 2- och 4-bäddsrum. På varje rum finns dusch och toalett. Gemensamt kök och samlingsrum finns.
Telefon och fax 0454-140 40 ( säkrast 17.00-18.00, alla dagar). -Hemsida


Önskas fler förläggningsalternativ kontakta Karlshamns turistbyrå tel 0454-812 13

 

 

.: Träningar 2010 :.

1. Tararp - Moment-Ol
2. Sternö - Natt/slingor
3. Dala - Ol-intervaller
4. S Ryssberget - Långdistans

1. Tararp

Moment-OL

Storvuxen bokskog samt granskog och detaljrika höjdpartier. Bok- och granskog på sluttningarna och mellan höjdpartierna. Uppe på höjderna är terrängen småskuren och består mestadels av tallskog, en del tätare partier mellan höjderna.

 

Banlängd
3-8 km

Skala 1:10 000

Rev 2008, offsettryckt

Med reflexer för natt-ol

 

2. Sternö

Slingor

Ett måttligt kuperat och mycket detaljrikt område. Sternö är en halvö precis utanför Karlshamn med en mils orörd och småskuren kuststräcka. Den södra delen av kartan består av bokskog och den norra och östra av bok- och tallskog.

 

Banlängd
1-11 km

Skala 1:10 000

Rev 2005, offsettryckt

Med reflexer för natt-ol

 

3. Dala

OL-intervaller

Öppna rena berghällspartier varvat med barrskog av varierande ålder. Vissa partier med begränsad framkomlighet. Kuperingen är måttligt till svag och detaljrikedomen hög.

Banlängd

4-7,2 km

Skala 1:10 000

Rev 2005, offsettryckt

Med reflexer för natt-ol

 
 

4. S Ryssberget

Långdistans

Ett måttligt/starkt kuperat terrängområde med bokskog och granplanteringar. Kartans östra sluttning består utav ett mycket detaljerat och småskuret område som står i stark kontrast till de omkringliggande snabba bokskogarna och kräver fartanpassning.
 

Banlängd
3-11 km

Skala 1:10 000

Rev 2008, offsettryckt

Med reflexer för natt-ol