[ Upplevelser ]Havs-OL deluxe 2010 - med drömterräng

Lördag - söndag 10-11 juli
Havs-OL 2010 blir en orienteringsupplevelse utöver det vanliga! Stigmännen har karterat två helt nya tävlingsområden, Tjärö och Järnaviks naturreservat, med fantastisk orienteringsterräng.

-Tjärö, Havs-OL dag 1, lördag 10 juli
Vi tar dig via en 15 minuters båtfärd från Järnaviks hamn till Tjärö och en häftig orienteringsterräng. Ön är cirka 2 km lång och 1 km bred och hela ön är tillgänglig för orientering. Här finns ingen privat bebyggelse utan endast en turiststation i gammal sörgårdsstil - en Bullerby i miniatyr. Terrängen består av stora slipade hällmarker, betade ekskogar och hagmarker, ackompanjerat av majestätisk utsikt över havet. På ön strövar kor och får som håller stora delar av ön ren från undervegetation. Den södra delen av ön är mer vildväxt.

OBS -Boka båtfärd till Havs-OL dag 1 Tjärö - OBS


Du kan boka din båtfärd och själv välja vilken tid du vill åka. Du slipper då att köa. På bokningssidan ser du vilka avgångar som finns och hur mycket som är uppbokat. Du som inte har bokat plats åker med på de restplatser som finns på varje avgång. Vill du vara säker på att få åka med en viss tid bör du boka.
Återresan från Tjärö går inte att boka. Våra båtar går non-stop från Tjärö till Järnavik med avgång minst 1 gång per kvart om det finns resenärer. Sista båten från Tjärö går ca kl 20.
Boka båtfärd till Tjärö

-Järnavik, Havs-OL dag 2, söndag 11 juli
Järnavik är ett naturreservat med dramatisk och spännande terräng. Tävlingsområdet sträcker sig båda sidor om Järnaviken och upp längs den djupa Edstorpaviken med storslagna vyer ut över havet. Du får orientera i mycket detaljerad kustterräng, betad ädellövskog, bland dramatiska bergformationer och luriga tätningar.

-Specialerbjudande: Boende- och matpaket på Tjärö under Havs-OL
Unna dig en helg i Blekinge skärgård. Du tar båten ut till Tjärö på fredagen, vaknar upp på tävlingsarenan på lördagen. På söndagsmorgonen tar du båten tillbaka till Järnavik och går iland precis vid tävlingsarenan för söndagens tävling. Du bör boka ditt boende omgående då Tjärö snabbt blir fullbokat under juli månad. Boende o matpaket på TjäröNyheter


 Bilder från Havs-OL  (12/7)

Nu finns bilder från tävlingarna i fotogalleriet


Läs mer

 Resultat från Havs-OL Dag 2 i Järnavik  (11/7)

Här finns resultaten från dagens tävling i Järnavik
Resultat
Sträcktider
Winsplits
RunOway

 Resultat från Havs-OL Dag 1 på Tjärö  (10/7)

Här finns resultaten från dagens tävling på Tjärö
Resultat
Sträcktider
Winsplits
RunOway
Välkommna tillbaka imorgon i Järnavik!

 Startlista Havs-OL Järnavik 11/7  (9/7)

Här finns nu startlistan inkl efteranmälda för Havs-OL söndagen den 11 juli. Numret för nummerlappar (HD12-16) är ändrade! Vi har även öppna banor. Välkomna!


Läs mer

 PM för båttransport till Tjärö  (6/7)

Intresset är fantastiskt stort. Vi har i dagsläget 1100 personer som bokat en båtplats (förutom de 150 som bor på Tjärö och åker ut under fredagen). Efter kl 11:50 och framåt finns det dock fortfarande över 400 platser lediga. Läs igenom följande PM så får du mer info om vad som gäller för båtfärden.
Väderprognosen ser lovande ut och allt verkar upplagt för en kanondag att vara i skärgården och på Tjärö! Efteranmälan till båda Havs-OL-dagarna kan göras i Eventor t o m onsdag 20:00. På Tjärö går det att efteranmäla sig på arenan tävlingsdagen.


Läs mer

 Preliminärt PM för Havs-OL Tjärö 10/7  (3/7)

Här kan du läsa preliminärt PM för Havs-OL på Tjärö den 10 juli. Läs även PM tävlingsdagen, då PM:et kan förändras. Välkommen!


Läs mer

 Anmälningslista Havs-OL Tjärö 10/7  (3/7)

En lista på vilka som anmält sig till Havs-OL på Tjärö den 10 juli hittar du här. Är du inte anmäld är du välkommen med efteranmälan via Eventor t o m onsdag 7/7 kl 20.00. På tävlingsdagen går det bra att efteranmäla sig på arenan. Välkommen!


Läs mer

 Preliminärt PM för Havs-OL Järnavik 11/7  (3/7)

Här kan du läsa preliminärt PM för Havs-OL i Järnavik den 11 juli. Läs även PM tävlingsdagen, då PM:et kan förändras. Välkommen!


Läs mer

 Startlista 11/7 Järnavik  (3/7)

Startlistan för Järnavik den 11 juli hittar du här. Efteranmälan tas emot via Eventor t o m onsdag 7/7 kl 20.00. Välkommen!


Läs mer

 Havs-OL – anmälan senast mån 28 juni  (22/6)

På måndag är sista dagen för ordinarie anmälan till Havs-OL. Glöm inte boka båtplats. Vi har lagt upp en del bilder från helgens Tjärö-besök.


Läs mer

 Havs-OL: Besök på Tjärö och i Järnavik  (31/5)

I helgen var vi ute på Tjärö och kontrollerade kontrollpunkter. Vi testade också öns restaurang och kan varmt rekommendera både mat och dryck där!


Läs mer

 Havs-OL 2010 - båt, boende och bilder  (21/4)

Fler nyheter om årets Havs-OL på Tjärö och i Järnavik.


Läs mer

 Bo på Tjärö under Havs-OL  (4/4)

Specialerbjudande om boende och mat på Tjärö. Du tar båten ut till Tjärö på fredagen, vaknar upp på tävlingsarenan på lördagen. På söndagsmorgonen tar du båten tillbaka till Järnavik och går iland precis vid tävlingsarenan för söndagens tävling. Du bör boka ditt boende omgående då Tjärö snabbt blir fullbokat under juli månad.


Läs mer

 Anmälan till Havs-OL öppnad  (1/4)

Vi bjuder in till en orienteringsupplevelse utöver det vanliga i Blekinge skärgård i sommar. Anmälan har nu öppnat och de första anmälningarna har redan kommit in. Anmälan sker i Eventor och mer info om tävlingen finns här på hemsidan.


Läs mer

 Havs-OL 10-11 juli - inbjudan  (18/3)

Inbjudan finns nu klar till årets Havs-OL.


Läs mer

 Årets arrangörsklubb 2009  (19/2)

Stigmännen blev på Blekinge OF:s årsmöte utsedd till årets arrangörsklubb med arrangemanget Havs-OL Sprint på Kastellet i fokus.


Läs mer

 Förhandsinfo Havs-OL 2010  (23/9)

Lördag-söndag 10-11 juli 2010 arrangerar vi Havs-OL på Tjärö och i Järnavik. Eftersom intresset är stort presenterar vi redan nu en preliminär inbjudan. Du bör boka ditt boende i god tid, särskilt om du ska bo på Tjärö. Välkommen till ett Havs-OL med drömterräng!


Läs mer

 Havs-OL deluxe 2010  (4/7)

Välkomna tillbaka till ett Havs-OL med drömterräng, lördag-söndag 10-11 juli 2010.


Läs mer

Fler upplevelser


 

Länkar


 Bilder 
 Järnaviks camping 
-500 meter från tävlingen