[ Träningar ]

TRÄNA med STIGMÄNNEN KARLSHAMNS OK

Att träna ska vara roligt. Det blir det genom att vi är många som tränar ihop och att träningen är varierande och utmanande. Vi har träningar under hela året där vi springer intervaller, backträningar och distanslöpning, både på asfalt, på stigar och i skogen och vi har orienteringsträningar för alla åldrar och nivåer.

Vi försöker anpassa träningarna så att det ska passa ambitions- och konditionsnivån. Vi har en del riktigt snabba som tränar med oss, men också en stor del ”mindre snabba”. Eftersom orientering går att utöva i alla åldrar är det den perfekta familjesporten och vi tränar ofta hela klubben tillsammans.

Nedan ser du en översikt och presentation av våra träningar under året! Välkommen du också till någon av våra träningar! Vårt program hittar du i kalendern Undrar du över något? info@stigmannen.se


Årsplanering 2017 *

TISDAGAR
LÖPTRÄNING TEMPO/BACKE

Tisdagar innebär Tisdagsträning - löpträning med olika typer av tempo- och backträningar. Det är kvalitetsträning rakt igenom, d v s vi tränar inte hårdast, men smartast. Träningen är upplagd så att alla kan vara med på sin nivå och vi håller ihop gruppen hela träningen. Karlshamns roligaste och effektivaste konditionsträning vågar vi lova!

Vi samlas i Väggahallen, där det finns omklädningsrum, dusch o bastu samt låsbara skåp. Vi startar med genomgång och uppvärmning innan vi sätter igång med dagens träning.

ONSDAGAR
UNGDOMSTRÄNINGAR

Under större delen av året har vi ungdomsverksamhet på onsdagar med orienteringsträningar, strapatser och andra utmaningar. Orientering går att börja med i tidig ålder och kan utövas på många spännande sätt. Under sommar-halvåret är ungdomsträningen en del av Klubbträningen. Under sammanlagt sex onsdagar på våren och hösten är det Ungdomsserien – en träningstävling i Västra Blekinge där det också finns också Öppna banor för vuxna.

Vi ser gärna att föräldrar deltar vid träningarna, antingen genom att hjälpa sina egna och andras barn eller att ibland kunna springa själv. Vi samlas vid vår klubbstuga eller någon annanstans i Karlshamns närhet och håller på ca 1-1,5 timmar.

ONSDAGAR
KLUBBTRÄNINGAR

På onsdagar under sommarhalvåret har vi klubbträningar. Vi tränar då orientering och samlas på olika platser runt Karlshamn, men återkommer ofta till vår klubbstuga. Träningen är till för alla, ung som gammal, rutinerad som nybörjare. Förutom en attraktiv träning ska klubbträningarna ge möjlighet till att träffa övriga klubbmedlemmar före, under och efter träningen. När vi utgår från Solvik bjuder klubben alltid på någon typ av fika eller annat tilltugg

TORSDAGAR
ORIENTERINGSTRÄNING

Under sommarhalvåret tränar vi orientering runtom Karlshamn och ibland lite längre bort för att uppleva olika terränger. Det finns en svår teknikbana, där du utmanas i olika orienteringsmoment och även en enklare bana.

TORSDAGAR
TRAILRUNNING by NIGHT

Ett upplevelsepass där vi springer med pannlampa på våra reflexrundor, på stigar och i terrängen runt Karlshamn. Kom och upptäck den sanna tjusningen med att fullständigt behärska mörkret. Vi startar från Väggahallan kl 18. Det finns ett antal pannlampor att låna.

SÖNDAGAR
ÖPPET HUS

Söndagar under januari-mars har vi Öppet Hus-träning från vår klubbstuga Villa Solvik. Då har vi olika rundor med trailrunning 5-15 km samt en bana med lättare orientering 3-5 km. Vi samlas 09:30 och springer ut. Du kan naturligtvis välja att starta senare om du vill – eller springa eller gå en egen runda. Du får en karta att ta med dig. Det finns möjlighet at byta om och duscha i Solvik. Klubben bjuder på soppa och mackor efter träningen.*

HITTAUT
Vi arrangerar hittaut i Karlshamn - Karlshamns största och roligaste friskvårdsprojekt med tusentals deltagare som under sommar- halvåret hittar checkpoints runt Karlshamn och i skärgården. Kartan och deltagandet är gratis
hittaut Karlshamn
TRÄNINGSLÄGER
Varje vinter åker vi på träningsläger i den härliga kustterrängen vid Åhus.


KLUBBMÄSTERSKAP
Vi har KM i fyra olika discipliner: långdistansorientering, sprintorientering, nattorientering och terräng. KM-tävlingarna arrangeras utspritt under året och det finns alltid klasser för alla. Vi har också en Klubbkavle varje år.


KLUBBDAGAR
Vi gör spännande utflykter och arrangerar klubbdagar med orienteringstema - ofta till skärgården där vi har kartor på de flesta skärgårdsöar.


ORIENTERING och LÖPNING i SKOGEN
Att springa i skogen och på stigar ger bättre träning för en stor del av kroppen och en större upplevelse. De senaste åren har det blivit allt populärare att löpträna och den ultimata utmaningen är att ta sig fram överallt. Lägg där till att du inte har någon markerad led eller stig att följa utan ska ta dig fram på egen hand till ett givet mål – då har du orientering. 

 

www.stigmannen.se 
webmaster@stigmannen.se