[ Stigmännen ]

Stigmännen Karlshamns Orienteringsklubb

Stigmännen bildades 1935. Vi är ca 260 medlemmar. Stigmännen satsar på att vara en klubb där alla skall känna sig välkomna. Du ska kunna medverka på dina egna villkor samt få möjlighet till gemenskap och bra träning med möjlighet att utvecklas oavsett ambitionsnivå. Orientering är vår huvudsakliga idrott men vi är även med i Svenska friidrottsförbundet och Skidförbundet. Vi vill erbjuda upplevelser i vår spännande natur samtidigt som du får motion.

Både nedan och på denna sida kan du läsa mer om vår verksamhet

Klubbstuga - Vår klubbstuga heter Villa Solvik och ligger vid havet intill strandpromenaden och Väggabadet. Vi har nära till skogen och flera av våra kartor
[Villa Solvik]

Organisation - Stigmännens organisation består av en styrelse och ett antal kommittéer och funktioner som har ansvar för olika verksamhetsområden.
[Organisation]

Klubbtidning - Vår klubbtidning heter Gläntan och utkommer 4 gånger per år
[Klubbtidning]

Bli medlem - Som medlem stödjer du klubbens verksamhet och erbjuds ett stort antal aktiviteter. Du får möjlighet att deltaga i ett stort antal träningar under hela året. Du får en del av tävlingsavgiften till orienterings- och löpartävlingar betald. Klubben sponsrar vissa läger och tävlingsresor för medlemmar. Genom klubben är du försäkrad i ditt idrottsutövande.
[Bli medlem]

Kontakta oss - Våra adreser och telefonnummer
[Kontakt]


VÅR VISION
”Alltfler antar utmaningen att röra mer på sig och upptäcker vår spännande natur”

STRATEGI

För att nå vår vision har vi en strategi:

”Attraktiva och spännande träningar är grunden i Stigmännens verksamhet. Hos oss finns möjlighet till effektiv och rolig träning oavsett nivå.”

På vilket sätt gör vi detta:
Orientering, löpning och skidåkning står på vårt program. Att träna ska vara roligt och utmanande. Det blir det genom att vi är många som tränar ihop och att vi varierar träningen. Stigmännen erbjuder flertalet olika träningar varje vecka
[Träna med Stigmännen]
[Kalender]

”Stigmännen ska vara en arrangör av världsklass och arrangera orienteringstävlingar som är nyskapande, har hög kvalité och lockar fler till orienteringssporten. Vi ska utnyttja de unika förutsättningar som finns i vårt närområde för att skapa spännande arrangemang och aktiviteter som leder till att få fler att röra sig och upptäcka vår natur, oavsett tempo och ambition.”

På vilket sätt gör vi detta:
Vi arrangerar varje år Havs-OL - orientering vid havet - i den spännande terrängen som finns runt Karlshamn. Vi står också som arrangör för distriktsmästerskap, ungdomstävlingar och KAJAKORIENTERINGEN m fl arrangemang. Vi har arrangerat hittaut.nu som aktiverade flera tusen Karlshamnsbor. Varje år arrangerar Stigmännen ett flertal Naturpass runt Karlshamn för att locka fler att röra på sig och upptäcka nya områden runt Karlshamn.
[Våra arrangemang]
[Tidgare arrangemang]
[Naturpasset]

”Stigmännen ska ta fram nya och spännande kartor av högsta kvalité och verka för att dessa sprids och används av allt fler målgrupper”

På vilket sätt gör vi detta:
En karta lockar till nya spännande upptäckter. Vi har paketerat våra orienteringskartor på ett attraktivt sätt, stora vikbara kartor i ett tåligt format och har på detta sätt spritt användningen till långt utanför bara orienteringskretsar. Över Karlshamns skärgård har vi framställt tre Skärgårdskartor - en kombination av ett mycket detaljerat sjökort och en orienteringskarta. Vi uppdaterat ständigt våra kartor och tittar på nya områden.
[Kartor]

”Vi ska ha en verksamhet som bygger på engagemang från våra medlemmar, är nyskapande och har aktiviteter i och runt omkring idrotten, som är tillgängliga och tilltalande för många och skapar glädje, gemenskap och ökad hälsa

På vilket sätt gör vi detta:
EVår verksamhet sträcker sig längre än till enbart träningar. Den sociala gemenskapen är viktig för att klubben och medlemmarna ska utvecklas och ha roligt. Vi anordnar därför matlagningskurser för att vi ska kunna äta rätt när vi tränar, föreläsningar, grillkvällar, läger, klubbresor till tävlingar, studiecirklar m m.

 

 

www.stigmannen.se 
webmaster@stigmannen.se