[ Upplevelser ]



Havs-OL deluxe 2013 - med drömterräng

Lördag - söndag 29-30 juni
Havs-OL 2013 är vi tillbaka på Blekinges vackraste skärgårdsö - Tjärö. På söndagen inbjuder vi till en ny arena och karta vid Järnaviks badplats med underbar badstrand och härliga skärgårdsvyer. Välkommen till Havs-Ol 2013 och en orienteringsupplevelse utöver det vanliga.

Tjärö, Havs-OL dag 1, lördag 29 juni

Vi tar dig via en 15 minuters båtfärd från Järnaviks hamn till Tjärö och en häftig orienteringsterräng. Ön är cirka 2 km lång och 1 km bred och hela ön är tillgänglig för orientering. Här finns ingen privat bebyggelse utan endast en turiststation i gammal sörgårdsstil - en Bullerby i miniatyr. Terrängen består av stora slipade hällmarker, betade ekskogar och hagmarker, ackompanjerat av majestätisk utsikt över havet. På ön strövar kor och får som håller stora delar av ön ren från undervegetation. Den södra delen av ön är mer vildväxt.

OBS -Boka båtfärd till Havs-OL dag 1 Tjärö - OBS
Du kan boka din båtfärd och själv välja vilken tid du vill åka. Du slipper då att köa. På bokningssidan ser du vilka avgångar som finns och hur mycket som är uppbokat. Du som inte har bokat plats åker med på de restplatser som finns på varje avgång. Vill du vara säker på att få åka med en viss tid bör du boka.
Återresan från Tjärö går inte att boka. Våra båtar går non-stop från Tjärö till Järnavik om det finns resenärer. Sista båten från Tjärö går ca kl 20.
Boka båtfärd till Tjärö

Järnavik, Havs-OL dag 2, söndag 30 juni

Järnavik är ett naturreservat med dramatisk och spännande terräng. Till årets tävling har vi en nyritad karta längs den detaljrika kusten. Du får orientera i mycket detaljerad kustterräng, betad ädellövskog, bland dramatiska bergformationer och luriga tätningar.

KAJAKORIENTERINGEN 2013

Efter orienteringstävlingen startar KAJAKORIENTERINGEN 2013. Deltag eller följ tävlingen via Stigmännens nya skärgårdskarta Tjärö-Järnaviks skärgård från utsiktsberget vid badplatsen.
KAJAKORIENTERINGEN 2013




-Specialerbjudande: Boende- och matpaket på Tjärö under Havs-OL
Unna dig en helg i Blekinge skärgård. Du tar båten ut till Tjärö på fredagen, vaknar upp på tävlingsarenan på lördagen. På söndagsmorgonen tar du båten tillbaka till Järnavik och går en kort promenad till tävlingsarenan för söndagens tävling. Du bör boka ditt boende omgående då Tjärö snabbt blir fullbokat . Boende o matpaket på Tjärö



Nyheter


 Bilder från Havs-OL på Tjärö  (29/6)

Foton tagna av Magnus Holmgren. Får nyttjas fritt enligt licensen Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0, så alla som hade (o)turen att fastna på bild kan bara skriva ut och rama in!


Läs mer

 Välkomna till Havs-OL  (26/6)

Det är ett fantastiskt stort intresse till årets Havs-OL. Över 1000 båtplatser är nu bokade till Tjärö. Det finns dock fortfarande gott om lediga platser från kl 13:00 och framåt. Du har möjlighet att starta fram till kl 15:30 och kan stanna på Tjärö till långt in på kvällen (sista ordinarie tur går 20:45). Välkommen!


Läs mer

 PM för båtpåstigningen till Tjärö 29/6  (25/6)

Läs PM för båtpåstigningen till Tjärö den 29/6 så allt går smidigt.


Läs mer

 Banlängder Havs-OL 2013  (23/6)

Önskemål har kommit om att få veta banlängderna för Havs-OL 2013. Läs här och anmäl dig på Eventor (ordinarie 2013-06-23 kl 23.59 och efteranmälan 2013-06-26 kl 20.00). Välkommen!


Läs mer

 Bilder från Havs-OL-terräng  (17/6)

Havs-OL dag 2 går på en ny karta runt Järnaviks camping. Bilderna är från helgens provlöpning.


Läs mer

 Boka boende och matpaket på Tjärö.  (11/6)

Du tar båten ut till Tjärö på fredagen, vaknar upp på tävlingsarenan på lördagen. På söndagsmorgonen tar du båten tillbaka till Järnavik och går en kort promenad till tävlingsarenan för söndagens tävling.


Läs mer

 Lägesrapport havs-OL 2013  (10/6)

I helgen hade vi provlöpning och tävlingsmöte på Tjärö.


Läs mer

 Boka båt till Havs-OL  (24/5)

Nu har möjligheten att boka vilken tid du vill åka båt från Järnavik till Havs-OL på Tjärö öppnat. Båtresan tar ca 15min. Tävlingen har fri starttid mellan kl 9 och 14.


Läs mer

 Inbjudan till Havs-OL 2013  (21/4)


Läs mer

 Havs-OL 2013  (5/7)

Välkomna till Havs-OL 2013 på Tjärö och Järnavik. Vi erbjuder ett boende- och matpaket på Tjärö - boka redan nu för att vara säker på att få plats.


Läs mer


Länkar


 Järnaviks camping 
-500 meter från tävlingen